Gerecycleerde verpakkingen en nieuwe look

DN DL Chemicals nv
22/08/2024 - 14:05

Gerecycleerde verpakkingen en nieuwe look

Bij DL Chemicals streven we ernaar om de impact van onze onderneming zoveel mogelijk te reduceren, vanuit onze visie om volop voor een duurzame toekomst te gaan. Dit doen we op alle mogelijke gebieden zoals mobiliteit, energie... Een belangrijke factor voor het reduceren van onze impact zijn de verpakkingen van onze producten. Sinds vorig jaar zijn we gestart met het gebruik van gerecycleerde materialen voor onze verpakkingen.

Tegelijk met deze omslag naar verantwoorde verpakkingen, krijgen onze producten een volledig nieuwe look & feel die voldoet aan ons streven naar duidelijke communicatie

 

PCR verpakkingen

PCR of 'post-consumer recycled' verpakkingen zijn verpakkingen die vervaardigd worden uit plastic afval. PCR-producten worden gemaakt van gerecycled plastic uit weggegooid materiaal afkomstig uit huishoudens, commerciële-, industriële- en institutionele inrichtingen. Dit geeft verpakkingen een tweede leven en vermindert de hoeveelheid plastic afval enorm. 

De PCR kokers die we gebruiken bestaan voor 100% uit gerecycleerd materiaal. Je herkent ze gemakkelijk aan hun zwarte kleur. 

De emmers die we gebruiken bestaan voor minimum 50% uit gerecycleerd materiaal. De inhoud van gerecycleerd materiaal wordt met een duidelijk symbool op de verpakking aangeduid. Ook de PCR emmers zijn te herkennen aan hun zwarte kleur. 

 

Nieuwe look - duidelijke communicatie

Tegelijk met de omslag naar verantwoorde verpakkingen, krijgen onze producten een volledig nieuwe look & feel. Hierbij streven we twee belangrijke doelen na: uniformiteit en duidelijkheid. We vereenvoudigen en verduidelijken de communicatie met de gebruiker.

Het uniformiseren van onze verpakkingen

Alle producten uit ons assortiment: van siliconen en lijmen tot reinigers en primers, zullen in een gestandaardiseerde lay-out verschijnen. Dit zorgt voor een grotere visuele herkenbaarheid van onze producten, duidelijkheid en rust in het schap. 

Tegelijk willen we de verschillende categorieën uit ons gamma duidelijk van elkaar onderscheiden aan de hand van een accentkleur. We hebben ons assortiment opgesplitst in 10 hoofdcategorieen op basis van type product. Elke categorie krijgt een eigen kenmerkende kleur. Deze kleuren worden niet alleen op onze verpakkingen gebruikt maar komen ook terug in de communicatie op het schap, in onze nieuwe catalogus... 

Duidelijke, gebruiksvriendelijke verpakkingen

Op de verpakkingen zelf wordt met duidelijke pictogrammen gewerkt die over alle talen heen te begrijpen zijn. Via een QR code die direct linkt naar onze website kan de gebruiker meer gedetailleerde informatie vinden indien gewenst. Deze pictogrammen en QR codes vervangen dus de grote tekstblokken op de kokers. Ook de geschikte ondergronden worden in duidelijke bullet points vermeld. Op die manier is in één oogopslag duidelijk voor welke toepassingen het betreffende product gebruikt kan worden en wat de specifieke voordelen zijn.

Elke gebruiker vindt op die manier gemakkelijk zijn weg in ons uitgebreid productassortiment. 

Vermijd lange wachtrijen

Bestel je gratis tickets

Toegang tot de beurs is gratis maar je dient wel een persoonlijk ticket te hebben. Om lange wachtrijen te vermijden bestel je best je tickets op voorhand. Je tickets worden je toegestuurd per e-mail en je kan ermee meteen naar de ingang.