WAAROM EEN SPUITCABINE KOPEN?

BE Belmeko
18/09/2024 - 11:20

WAAROM EEN SPUITCABINE KOPEN?

Belmeko zet graag voor u de redenen op een rijtje waarom het investeren in een spuitcabine ook voor u een goede oplossing kan zijn.

Een Belmeko spuitcabine is een belangrijke investering aangezien het voor verschillende voordelen zorgt. Het heeft o.a. de volgende kenmerken:
 

  1. Flexibiliteit in uw bedrijf om zelf het lakwerk te verrichten doordat u het niet meer hoeft uit te besteden.
     
  2. Onafhankelijkheid van derden om te lakken, geen extra verpakking/transport,…
     
  3. Een Belmeko spuitcabine zorgt ervoor dat er een optimale luchtstroom wordt bekomen. De luchtstroom is homogeen in de volledige werkzone, zonder dode zones, waarbij de luchtstroom product en mens beschermt.
     
  4. Veiligheid naar de mens: de solventen die vrijkomen tijdens het spuiten worden door de ventilatie verhinderd en komen dus niet in het gezicht van de spuiter.
     
  5. Brandveiligheid: door ventilatie wordt de concentratie aan solventen tot een minimum herleid.
     
  6. Afvoer van overspray in de cabine.
     
  7. Stof wordt maximaal buitengehouden: de verse buitenlucht in de cabine moet eerst via een voorfilter in de inblaasgroep en plafondfilters passeren. Zodoende kan men stofarm spuiten in de cabine.
     
  8. Er is veel homogeen verdeelde verlichting op het werkstuk om een goede kwaliteit na te streven en te vermijden dat zones niet gespoten worden door slechte zichtbaarheid.
     
  9. Milieu: verfdeeltjes worden tegen gehouden door de eerste filtertrappen in de afzuigwand. Fijnere stofdeeltjes worden tegen gehouden door een nafilter. Ook is er de mogelijkheid in de afzuiggroep om actief koolfilters te installeren die solventen opnemen en zo de geurhinder naar buiten minimaliseren.
     
  10. Er wordt een optimale temperatuur bekomen tijdens het spuiten en drogen met behulp van een ingebouwde brander. Verf moet namelijk op een bepaalde temperatuur gespoten worden om verschillende lakfouten te vermijden. Tevens kan men de temperatuur van de spuitcabine verhogen tot ongeveer 60-70°C om de stukken snel te laten drogen. Dit zorgt voor een efficiëntieverhoging. Het is zelf zo dat sommige lakken pas echt uitharden vanaf 50°C.

Een Belmeko spuitcabine zal dus de efficiëntie én het succes van uw bedrijf blijvend verhogen!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie op tel +32 50 83 11 83 of bezoek onze website www.belmeko.be

Vermijd lange wachtrijen

Bestel je gratis tickets

Toegang tot de beurs is gratis maar je dient wel een persoonlijk ticket te hebben. Om lange wachtrijen te vermijden bestel je best je tickets op voorhand. Je tickets worden je toegestuurd per e-mail en je kan ermee meteen naar de ingang.