Aan de slag met solid surface

BB Baars & Bloemhoff
04/09/2024 - 15:22

Aan de slag met solid surface

Solid Surface mag dan bijna zo robuust zijn als steen, het is net zo gemakkelijk te bewerken als hout. Met standaard gereedschap is het materiaal eenvoudig te zagen, frezen, schuren en boren. Wil jij aan de slag met solid surface materiaal, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, in dit artikel leggen we je de belangrijkste stappen uit. 

Thermovormen 

Door solid surface materiaal te verwarmen, kun je het eenvoudig thermoplastisch vervormen. Dankzij de enorme vormflexibiliteit die hierdoor ontstaat, kun je complexe driedimensionale vormen creëren. In bovenstaande video demonstreert Judith hoe je dit precies doet met behulp van mallen, een verwarmingstafel en een vacuümpers. 

Naadloos verlijmen 

Solid surface materiaal kan optisch naadloos worden verwerkt, waardoor je eenvoudig oppervlakken kunt verlengen of verbreden zonder zichtbare naden. Het resultaat is hierdoor niet alleen mooi, maar ook hygiënisch, aangezien vuil zich niet kan ophopen. Voor een perfecte afwerking is er per merk en decor een bijpassende kleurlijm beschikbaar, die speciaal ontworpen is om een naadloze verbinding te creëren. Het is daarbij essentieel om schoon te werken, want vervuilde lijmnaden kunnen zichtbaar worden en het strakke eindresultaat verstoren. In deze video laat onze collega Judith je zien hoe je solid surface naadloos verlijmt.  

Schuren & herstellen 

In de loop der tijd kan het gebeuren dat er krassen, vlekken of andere gebruikssporen ontstaan op je solid surface materiaal. Gelukkig zijn deze sporen gemakkelijk te herstellen door het oppervlak licht te schuren. Heb je grotere beschadigingen? Dan raden we je aan om een deel van het materiaal te vervangen. Om kleurverschil te voorkomen, is het verstandig om een plaat uit dezelfde batch te gebruiken.

Solid Surface trainingen 

Voor wie meer wil leren over de mogelijkheden van het werken met solid surface materialen, organiseren wij solid surface trainingen. Tijdens deze praktische trainingen leer je meer over het bewerken en thermovormen van HIMACS en andere solid surface decoren.  

Enthousiast? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag je persoonlijk contactpersoon voor meer informatie.  

Laatste nieuws

Vermijd lange wachtrijen

Bestel je gratis tickets

Toegang tot de beurs is gratis maar je dient wel een persoonlijk ticket te hebben. Om lange wachtrijen te vermijden bestel je best je tickets op voorhand. Je tickets worden je toegestuurd per e-mail en je kan ermee meteen naar de ingang.